Vločková polévka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločková polévka s vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4577 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 831,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 11,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vločková polévka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky vaříme asi 15 minut, prolisujeme a zalijeme vývarem, osolíme, povaříme, přidáme máslo a za stálého míchání přilijeme mléko a prošlehané žloutky. |
2 | Místo mléka můžeme použít smetanu nebo přidat houby. |