Bleskový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bleskový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 4578 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
50 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 74,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bleskový koláč postup přípravy receptu:
1 | Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. |
2 | Máslo utřeme s větší částí cukru a se žloutky, vmícháme prosátou mouku a nakonec sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem. |
3 | Těsto vlijeme do formy, rozetřeme a posypeme směsí ořechů, skořice a cukru. |
4 | Koláč pečeme v předehřáté troubě a upečený ihned nakrájíme. |