Srnčí guláš na jalovci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš na jalovci
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45845 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Česnek |
360 g | Chléb konzumní |
700 g | Cibule |
20 g | Jalovec |
15 g | Kmín drcený |
20 g | Paprika mletá sladká |
7 g | Pepř černý mletý |
10 g | Podravka |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
25 g | Sádlo škvařené |
250 g | Slanina vepřová |
900 g | Srnčí maso |
35 g | Strouhanka |
4 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 107,4mg |
Draslík | 926,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Pepř černý mletý, Podravka, Polévkové kostky Vitana, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš na jalovci postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí maso odblaníme, rozkrájíme na větší kostky, slaninu krájíme na kostičky, feferonku bez jadérek nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, polovinu jalovce nadrtíme, polovinu necháme vcelku. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny, trochu osmažíme, přidáme pokrájenou cibuli, maso, zasypeme mletou paprikou a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, podlijeme horkou vodou, přidáme hovězí polévkovou kostku, Podravku, kmín, feferonku, česnek, drcený i celý jalovec a dusíme asi 50 minut. Nyní zahustíme guláš strouhankou, dobře rozmícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a dodusíme. Před podáváním vyndáme kuličky jalovce, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.