Švýcarský sýrový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský sýrový salát s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4589 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 668,2mg |
Draslík | 589,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský sýrový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme nadrobno nasekaná vejce, která jsme předem uvařili natvrdo. |
2 | Zalijeme smetanou ochucenou solí, křenem, hořčicí, cukrem a pepřem. Vše lehce promícháme. |
3 | Při podávání obložíme každou porci čtvrtkami osolených a opepřených rajčat a ozdobíme snítkou petrželové natě. |