Polévka z brambor s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z brambor s hovězím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45925 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z brambor s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, dokud není téměř měkké. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše vaříme až doměkka. Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme. |
3 | Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky. |