Jednoduchý recept

Kuře s rýží z jednoho hrnce

  • Palestina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45988

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 špetka Kurkuma
1 ks Kuře
3 ks Lilek
25 g Mandle
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
400 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 915 kcal
Kilojoule 3 829kJ
18% Sacharidy 64 g
64% Tuky 48 g
13% Sodík 254 mg
106% Bílkoviny 60 g

Kuře s rýží z jednoho hrnce postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, rozporcujeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, skořici, stroužky česneku, oloupanou celou cibuli, podle chuti kurkumu, pepř a sůl. Vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Po uvaření kuře vyjmeme a vývar z něj přecedíme.

2

Během vaření kuřete si oloupeme a nakrájíme na plátky lilky. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky lilku osmahneme dozlatova. Osmahnuté plátky pak necháme na ubrousku okapat.

3

Rýži namočíme na 30 minut do vody, pak ji přes síto scedíme.

4

Na dno většího hrnce rozložíme opečené plátky lilku, na ně položíme porce kuřete, zasypeme rýží a přelijeme vývarem, který máme z vaření kuřete. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud rýže nevsákne všechen vývar a není měkká.

5

Na hrnec položíme dnem nahoru velký talíř nebo plochou mísu, hrnec opatrně i s talířem otočíme a jeho obsah na něj vyklopíme.

6

Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou omytou natí petrželky a nasucho opraženými nasekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept