Recept

Kořeněná kachna s chilli rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 46030

Ingredience

1 ks Chilli paprička
600 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Kmín mletý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Med včelí
165 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Ocet Sherry
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dlouhozrnná
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
285 ml Voda pitná
30 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
17% Sacharidy 60 g
32% Tuky 24 g
8% Sodík 160 mg
63% Bílkoviny 36 g

Kořeněná kachna s chilli rýží postup přípravy receptu:

1

Smícháme 2 polévková lžíce oleje, římský kmín, skořici, trochu pepře a med. Zázvor a česnek oloupeme, zázvor nastrouháme, česnek rozmačkáme a obojí přidáme k medové směsi.

2

Kachní prsíčka opláchneme pod studenou vodou, osušíme a kůži křížem nařízneme. Ze všech stran pokapeme směsí koření a medu a necháme krátce odležet.

3

Na rýži rozpůlíme chilli papričku, pod tekoucí vodou jí zbavíme semínek a nakrájíme na velice drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a opečeme v něm za stálého míchání rýži. Zalijeme kokosovým mlékem a vodou. Rýži osolíme, přidáme chilli papričku a za stálého míchání necháme asi minutu probublávat. Vypneme sporák, hrnec zakryjeme poklicí a necháme na horké plotýnce 20 minut dojít. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

4

Mezitím osolíme kachní prsíčka, v teflonové pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce oleje a maso na něm při mírné teplotě opékáme celkem asi 5minut (napřed na straně s kůží, pak maso obrátíme). Pánev přendáme do předehřáté trouby a pečeme ještě asi 15 minut. Maso vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočívat. Výpek poté zředíme za stálého míchání sherry, dochutíme a dáme na teplé místo.

5

Koriandr opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků, nahrubo nasekáme (pár lístků necháme na ozdobu) a vmícháme do horké rýže. Na talíř rozdělíme rýži. Maso na šikmo nakrájíme na silné plátky a rozdělíme na rýži. Pokapeme výpekem a ozdobíme koriandrem.

Poznámka

Po vmíchání asi 100g ananasu nakrájeného na kousky bude rýže šťavnatější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept