Jednoduchý recept

Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou

  • Egypt
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46034

Ingredience

4 ks Cibule
1 kg Jehněčí maso mleté
1 špetka Kurkuma
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 kg Rajčata
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 659kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
6% Sodík 113 mg
40% Bílkoviny 22 g

Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a omytou nať petrželky nakrájíme najemno. V misce pak polovinu nakrájené cibule a petrželku smícháme s mletým masem, okořeníme kurkumou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a na něm malé kuličky z masa opečeme.

2

Rajčata oloupeme, rozmixujeme a přecedíme přes síto do hrnce. Zbytek cibule osmahneme na oleji.

3

Rajčatovou šťávu osolíme a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme opečené masové kuličky a osmaženou cibuli, vše vaříme za stálého míchání 20 minut. Během vaření případně přiléváme vodu.

4

Podáváme teplé, nejlepší přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept