Masové šišky z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové šišky z jehněčího masa
Masové šišky z jehněčího masa
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46038 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Kardamom |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 špetka | Nové koření mleté |
2,5 dl | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 326,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 17,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Kardamom, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové šišky z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme. |
2 | V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme. |
3 | V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm. |
4 | V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu. |
5 | Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory. |
Poznámka
Masové válečky je také možné místo smažení v rozpáleném oleji připravit na grilu.