Jednoduchý recept

Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46039

Ingredience

0,5 kg Brambory
16 krajíc Chléb toastový
2 ks Cibule
1 kg Jehněčí kýta
1 špetka Kardamom
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr mletý
5 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 726kJ
19% Sacharidy 70 g
32% Tuky 24 g
37% Sodík 743 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jehněčí maso dušené s rajčaty a bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme kostky masa, promícháme a krátce osmahneme. Podle chuti okořeníme, přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, polovinu petrželky, opepříme a osolíme, vše zalijeme vodou a promícháme. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni necháme dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme brambory a dusíme vše doměkka.

3

Na dno servírovacích talířů položíme toustový chléb, zalijeme ho omáčkou s masem a bramborami, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept