Hovězí maso dušené s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené s bramborami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46051 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso. |
2 | Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme. |
3 | V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit. |
4 | V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. |
5 | Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou. |