Vepřové kotlety s mladou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s mladou zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46065 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Fazolové lusky zelené |
200 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Hrášek |
120 g | Karotka |
120 g | Kedlubna |
100 g | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Hrášek, Karotka, Kedlubna, Květák, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s mladou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Karotku a kedlubny očistíme a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme a překrojíme na kratší kousky, květák rozebereme na malé růžičky, pažitku nadrobno nasekáme, hrášek vyloupeme. Kotlety po kraji nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. |
2 | Kotlety po obou stranách prudce usmažíme na oleji. Všechnu zeleninu vložíme do vroucího vývaru a krátce povaříme. Poté přelijeme přes kotlety, přidáme máslo a na mírném plameni dusíme doměkka. Před podáváním vsypeme pažitku. |