Kovbojská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kovbojská vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4612 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
60 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 283,7mg |
Draslík | 115,2mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 283,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kovbojská vejce postup přípravy receptu:
1 | Smícháme nastrouhaný tvrdý sýr, rajčatový protlak, nakrájenou cibuli, nadrobno, sůl a pepř. |
2 | Opečeme krajíce bílého chleba z obou stran. |
3 | Umícháme vejce na teflonové pánvi a na každý krajíc navršíme dávku vajec, směs z rajského protlaku a kostičky uzeného masa. |