Jednoduchý recept

Šunka s pomazánkou a zeleným chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46161

Ingredience

600 g Chřest zelený
1 ks Okurka salátová
3 l Voda pitná
8 plátek Šunka dušená
Krém
3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
4 polévková lžíce Máslo pomazánkové
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 530kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
7% Sodík 149 mg
9% Bílkoviny 5 g

Šunka s pomazánkou a zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý zelený chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé spodní části, v případě potřeby spodní část chřestu oloupeme a oddenky svážeme nití. V hlubším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody. Do vroucí vody vložíme svazky chřestu hlavičkami vzhůru. Hlavičky by měly vykukovat nad hladinu. Chřest vaříme přibližně 3-4 minuty. Opatrně vyjmeme a zprudka zchladíme (např. kostkách ledu).

2

Zelenou salátovou okurku omyjeme, osušíme a kůru nakrájíme na tenké plátky, které podélně nakrájíme na "provázky" široké asi 5 mm. Ponoříme je do horké vody, ve které jsme vařili chřest a necháme je tam asi 2 minuty. Poté scedíme přes síto a zchladíme pod tekoucí vodou.

3

V misce vyšleháme majonézu s pomazánkovým máslem, solí a pepřem. Velké plátky šunky potřeme připraveným krémem, do každého závitku položíme 2-3 oddenky chřestu. Plátky šunky stočíme a svážeme "provázky" z okurky. Závitky s chřestem poklademe ozdobně na mísu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept