Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46176 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
100 g | Sýr tavený labužník se šunkou a zeleninou |
300 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 724,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr tavený labužník se šunkou a zeleninou, Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Brokolici omyjeme a očistíme. Rozdělíme ji na menší růžičky. Silnější stonky oloupeme a nakrájíme je na kostičky. |
3 | V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, do kterého přidáme brokolicové růžičky a asi 4 minuty je povaříme. Poté brokolici scedíme, vývar nevyléváme. |
4 | Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, brokolicové růžičky a osmahneme. Podlijeme 500 ml vývaru a přikryté pokličkou povaříme 8 minut. |
5 | Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ve vývaru brokolici na pyré. Do omáčky přimícháme tavený sýr a 30 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme a přidáme stopky brokolice, ještě jednou necháme projít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem. |
6 | Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem a zbylým parmezánem. |