Jednoduchý recept

Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46176

Ingredience

600 g Brokolice
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
100 g Sýr tavený labužník se šunkou a zeleninou
1 kávová lžička Sůl
300 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
22% Sacharidy 79 g
27% Tuky 20 g
58% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Tagliatelle s brokolicovo-sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

2

Brokolici omyjeme a očistíme. Rozdělíme ji na menší růžičky. Silnější stonky oloupeme a nakrájíme je na kostičky.

3

V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, do kterého přidáme brokolicové růžičky a asi 4 minuty je povaříme. Poté brokolici scedíme, vývar nevyléváme.

4

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, brokolicové růžičky a osmahneme. Podlijeme 500 ml vývaru a přikryté pokličkou povaříme 8 minut.

5

Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ve vývaru brokolici na pyré. Do omáčky přimícháme tavený sýr a 30 g nastrouhaného parmezánu. Promícháme a přidáme stopky brokolice, ještě jednou necháme projít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

6

Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem a zbylým parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept