Pečený lín s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený lín s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 46238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
600 g | Lín |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 456,8mg |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 13,0mg |
Vláknina | 159,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený lín s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Částečně vykostěné, omyté a osušené porce lína osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Na pánvi na rozehřátém oleji porce opečeme po obou stranách. |
3 | V misce promícháme máslo s čerstvými, jemně nasekanými bylinkami. Na každou porci lína položíme kousek bylinkového másla a ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |