Jednoduchý recept

Lívance s ananasem a bílou čokoládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46240

Ingredience

300 g Ananas
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Vejce slepičí
Příprava bílé čokolády
20 g Cukr vanilka
200 g Smetana 33% (šlehačka)
200 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,065 kcal
Kilojoule 4 456kJ
39% Sacharidy 141 g
64% Tuky 48 g
4% Sodík 83 mg
35% Bílkoviny 20 g

Lívance s ananasem a bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Příprava bílé čokolády: Do kastrůlku vylijeme smetanu, na kousky polámanou čokoládu, přisypeme vanilkový cukr a na slabém ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády, aby byla směs hladká. Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme k dalšímu použití. Máslo v malé skleněné misce zahřejeme v mikrovlnné troubě.

2

Do vhodné nádoby prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přisypeme vanilkový cukr s cukrem krupicí, nakonec vylijeme rozpuštěné máslo a vše vyšleháme na hladkou hmotu, kterou odložíme na 5 minut odležet.

3

Na olejem potřenou a rozehřátou pánev pokládáme lžící těsto na pár lívanců, které opékáme z jedné a potom z druhé strany. Lívance pečeme do ukončení těsta a hotové udržujeme teplé.

4

Opečené lívance pokládáme podle porcí na mělké talíře, naaranžujeme nakrájený ananas, porce polijeme připravenou bílou čokoládou a ihned podáváme.

Poznámka

Lívance podáváme jako teplý předkrm, ale také jako sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept