Jelení guláš rychlý - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš rychlý
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
20 g | Feferony |
900 g | Jelení kýta |
150 g | Lečo sterilované |
60 ml | Olej olivový |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rohlíky bílé |
8 g | Sůl |
180 g | Sýr Eidam cihla 30% |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 770,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Lečo sterilované, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš rychlý postup přípravy receptu:
1 | Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Guláš podáváme s bílým pečivem. |