Jednoduchý recept

Filé ve šťovíku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 46292

Ingredience

750 g Kambala
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé
0,1 l Vývar rybí
2 ks Šalotka
50 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
5% Sacharidy 17 g
40% Tuky 30 g
29% Sodík 587 mg
61% Bílkoviny 34 g

Filé ve šťovíku postup přípravy receptu:

1

Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.

2

Oloupeme a nasekáme šalotku.

3

Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.

4

Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.

5

Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept