Zdravý recept

Přílohová rýže

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 46336

Ingredience

200 g Rýže loupaná
2 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
23% Sacharidy 82 g
1% Tuky 1 g
21% Sodík 415 mg
12% Bílkoviny 7 g

Přílohová rýže postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vsypeme rýži, kterou potom jednou zamícháme a vaříme na mírném ohni. Rýži během vaření nemícháme a hrnec nepřikrýváme. Rýži vaříme

2

10 - 15 minut, aby nebyla rozvařená a aby byla pevná na skus.

3

Když je rýže hotová, zcedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se nelepila a necháme okapat.

4

Takto upravenou rýži podáváme jako teplou přílohu k různým masům s čirými i krémovými omáčkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept