Pikantní kukuřičný chléb s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kukuřičný chléb s chilli
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46387 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kapie |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
25 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka kukuřičná |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 132,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 80,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Kapie, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kukuřičný chléb s chilli postup přípravy receptu:
1 | Kapii omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi malé kousky. Stejně najemno nakrájíme i chilli papričku. |
2 | V míse smícháme oba druhy mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V druhé míse ušleháme vejce, mléko a jogurt. |
3 | V míse s moukou uděláme uprostřed důlek a do něj nalijeme jogurtovou směs. Potom přidáme nakrájenou kapii, chilli papričku a rozpuštěné máslo, mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí v těsto. |
4 | Těsto dáme do pečicí nádoby z domácí pekárny a nádobu vložíme do přístroje. Nastavíme základní program pečení, čas 50 minut a zapneme. Propečení chleba kontrolujeme dřevěnou špejlí, kterou do něj zapíchneme. Pokud zůstane po vytažení čistá a suchá, je chléb upečený, bude-li na ní po vytažení těsto, pak pokračujeme v pečení. |
5 | Když je chlénb upečený, vypneme přístroj a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb z ní opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Chléb vhodný jako příloha k salátům, dušeným a grilovaným masům, nebo jen na pomazání máslem. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny a příkonu.