Křupavé švestkové špízy se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé švestkové špízy se slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46438 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
300 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 304kJ
9% Sacharidy 32 g
25% Tuky 19 g
17% Sodík 348 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 28,4mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej stolní, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Křupavé švestkové špízy se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky vypeckujeme a jednotlivě zabalíme vždy do plátku slaniny. Napíchneme na párátka a na rozpálené pánvi osmahneme dokřupava. |
Poznámka
Podáváme jako předkrm, nebo jako tapas s aperitivem