Jednoduchý recept

Bramborové noky s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46468

Ingredience

450 g Brambory
70 g Lanýžová salsa
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Šalotka
200 g Žampiony čerstvé
2 dl Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 481kJ
16% Sacharidy 59 g
39% Tuky 29 g
38% Sodík 769 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborové noky s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Při teplotě 195°C pečeme brambory vcelku na hrubé soli cca 45 minut. Horké je oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, žloutky, nastrouhaný parmezán, sůl a zamícháme. Těsto upravíme do válečků a rozkrájíme na kousky. Naplníme je lanýžovou salsou a vyválíme ve dlaních do tvaru kuličky. Pomocí vidličky vytvoříme noky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

2

Uvařené noky vložíme do talíře a přelijeme napěněnou omáčkou.

3

Omáčku připravíme smícháním octa, nakrájené šalotky, tymiánu a varem zredukujeme napůl. Přidáme nakrájené žampiony, šampaňské a opět necháme vyvařit napůl. Z omáčky vyndáme tymián a všleháme máslo. Osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Poznámka

Místo lanýžové salsy, můžeme použít lanýžovou pastu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept