Vejce s úhořem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s úhořem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Zdeněk Pohlreich |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (13%) |
ID receptu: | 46471 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
280 g | Úhoř uzený |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 364,6mg |
Draslík | 623,8mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Šalotka, Sůl, Úhoř uzený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s úhořem postup přípravy receptu:
1 | Uzeného úhoře nakrájíme na kousky a necháme pod salamandrem prohřát. |
2 | Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou šalotku, dvě rozmíchaná osolená vejce a umícháme kyprá vajíčka, do kterých přidáme nakrájenou pažitku. |
3 | Naservírujeme na talíři míchaná vajíčka a vložíme prohřáté filety uzeného úhoře. |
Poznámka
Servírujeme teplé.