Vafle z pivního těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle z pivního těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46489 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
1 špetka | Kari koření |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 špetka | Pepř bílý celý |
4 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl | Pomerančová šťáva |
0,5 špetka | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 156,4mg |
Draslík | 286,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kari koření, Olej slunečnicový, Pepř bílý celý, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka uzená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle z pivního těsta postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vsypeme cukr, přidáme vejce, vlijeme pivo, pomerančovou šťávu, dvě lžíce oleje, podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, vše dohromady vyšleháme do hladké hmoty. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odležet. |
2 | Uzenou šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na suchou pánev, do křupava je opečeme. |
3 | Pečicí formu na vafle potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme dostatečné množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Hotové vafle udržujeme teplé. |
4 | Hotové vafle podle porcí rozložíme na talíře, na ně poklademe horké šunkové plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené vafle podáváme jako teplý předkrm.