Chlebový závin s marmeládovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový závin s marmeládovou náplní
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46559 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Droždí sušené |
1 polévková lžíce | Džus pomerančový |
40 g | Mandle |
6 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
50 g | Máslo bylinkové |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Droždí sušené, Džus pomerančový, Mandle, Marmeláda pomerančová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový závin s marmeládovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 25 g - polovinu - másla, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím. |
2 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
3 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. |
4 | Během programu rozpustíme v hrnku zbytek másla. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme najemno. V misce smícháme pomerančový džus s práškovým cukrem. |
5 | Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, prohněteme a vyválíme z něj placku 30 x 30 cm. Potřeme ji rozpuštěným máslem a marmeládou, posypeme nasekanými mandlemi, těsto ze dvou stran proti sobě srolujeme, převrátíme a dáme na olejem mírně potřený plech. Závin přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvakrát větší objem. |
6 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a závin v ní pečeme přibližně 25 až 30 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Po upečení ho ještě horký potřeme směsí pomerančového džusu a cukru, necháme pomalu vychladnout. |