Recept

Rostbífový předkrm s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 88 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 53 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46673

Ingredience

3 ks Bageta
150 g Chřest sterilovaný
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo bylinkové
1,5 dl Salátový dressing-jogurtový
70 g Sýr Parmezán
Rostbíf z vysokého roštěnce
3 polévková lžíce Bazalka
0 g Hovězí roštěnka vys. peč.
3 polévková lžíce Hořčice kremžská
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Sherry brandy
1,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,366 kcal
Kilojoule 5 717kJ
36% Sacharidy 129 g
72% Tuky 54 g
114% Sodík 2 g
158% Bílkoviny 89 g

Rostbífový předkrm s chřestem postup přípravy receptu:

1

Studený rostbíf nakrájíme na tenké plátky (320 g). Konzervovaný chřest scedíme a pak ho nakrájíme na kousky velikosti plátků bagety. Kopr omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.

2

Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1 cm. Potřeme je bylinkovým máslem, dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Zapékáme je asi 5 minut. Horké bagety obložíme plátky rostbífu, ozdobíme kousky chřestu, které polijeme salátovým dresingem (po 1 lžičce), posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky kopru a servírujeme.

3

Rostbíf z vysokého roštěnce:

4

Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.

5

Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.

6

V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.

7

Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!

8

Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.

9

Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept