Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46684 |
Ingredience
100 g | Chlebový kvásek |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
5 g | Droždí |
0,5 kávová lžička | Fenykl obecný |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
500 g | Brambory |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 392,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí, Fenykl obecný, Kmín drcený, Majoránka, Sůl, Voda pitná, Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté brambory uvaříme v dostatečném množství vody, pak je oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody a přidáme žitný kvas. Přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl a bylinky, do protilehlého rohu třtinový cukr. |
3 | Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start. |
4 | Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory. |
5 | Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout |
Poznámka
Vynikající klasický chutný chléb s dlouhou trvanlivostí. Doba pečení se může lišit podle typu domácí pekárny.