Omeleta se sýrem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se sýrem a hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46715 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Moravský bochník 45% |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 491,3mg |
Draslík | 205,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se sýrem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce s mlékem a solí. |
2 | 1/4 směsi vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a když vejce začnou tuhnout, posypeme je 50g okapaného hrášku a 30g nadrobno nakrájeného sýru. |
3 | Omeletu dopečeme ve středně vyhřáté troubě, v půli přeložíme a ihned podáváme. |
4 | Stejným způsobem připravíme další 3 omelety. |