Recept

Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46768
Kategorie: Koláče

Ingredience

15 g Droždí
100 g Křížaly (sušená jablka)
2 polévková lžíce Med včelí
100 g Meruňky sušené
0,3 l Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
18% Sacharidy 65 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 151 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem postup přípravy receptu:

1

Sušené ovoce zalijeme 3/4 l vody a necháme 60 minut namáčet. Mezitím do mísy nasypeme mouku, do důlku uprostřed rozdrobíme droždí, promícháme s vlažným mlékem, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 20 minut.

2

Poté ke kvásku rozklepneme vejce, přidáme žloutek, máslo, lžíci medu a skořici a zpracujeme na hladké těsto. Zakryté v míse necháme kynout dalších 30 minut.

3

Těsto přemístíme do tukem vymazané formy na věnec, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Mezitím povaříme ovoce ve vodě, v níž se namáčelo, doměkka. Dochutíme medem a podáváme ke skořicovému věnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept