Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46768 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
15 g | Droždí |
100 g | Křížaly (sušená jablka) |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Meruňky sušené |
0,3 l | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Švestky sušené |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 491,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 269,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Křížaly (sušená jablka), Med včelí, Meruňky sušené, Skořice mletá, Švestky sušené, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý skořicový věnec se sušeným ovocem a medem postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce zalijeme 3/4 l vody a necháme 60 minut namáčet. Mezitím do mísy nasypeme mouku, do důlku uprostřed rozdrobíme droždí, promícháme s vlažným mlékem, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 20 minut. |
2 | Poté ke kvásku rozklepneme vejce, přidáme žloutek, máslo, lžíci medu a skořici a zpracujeme na hladké těsto. Zakryté v míse necháme kynout dalších 30 minut. |
3 | Těsto přemístíme do tukem vymazané formy na věnec, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30 minut. Mezitím povaříme ovoce ve vodě, v níž se namáčelo, doměkka. Dochutíme medem a podáváme ke skořicovému věnci. |