Uzené vepřové koleno zapečené se zelím a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené vepřové koleno zapečené se zelím a bramborami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 46902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
600 g | Vepřové koleno uzené |
2 l | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 462,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Strouhanka, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové koleno uzené, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené vepřové koleno zapečené se zelím a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omyté uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Do kastrolu vsypeme nakrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. |
3 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací mísy vymazané tukem a vysypané strouhankou urovnáme vrstvu nakrájených brambor, vrstvu podušeného zelí a navrch uzené koleno. Postup opakujeme do spotřebování surovin. |
4 | Pokrm zalijeme zakysanou smetanou a ve středně vyhřáté troubě pečeme do změknutí brambor. |