Selský rarebit - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský rarebit
Selský rarebit
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 46944 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 132,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selský rarebit postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hořčici a mléko. Osolíme, opepříme a postupně za stálého míchání přidáváme nastrouhaný sýr. Směs poté rozdělíme na čtyři kusy a rozprostřeme je na chléb. |
2 | Ten na závěr položíme na rozehřátý gril, kde pět minut grilujeme, dokud není chléb příjemně křupavý. |