Jednoduchý recept

Zapečené matjesy s bramborami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47004

Ingredience

800 g Matjesy - filet
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Ementál (Primátor)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
Na brambory
850 g Brambory
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 166kJ
9% Sacharidy 33 g
99% Tuky 74 g
9% Sodík 185 mg
91% Bílkoviny 51 g

Zapečené matjesy s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme polovinu brambor, matjesy a vejce. Směs posypeme petrželovou natí a zakryjeme druhou polovinou brambor.

3

Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme sýrovou směsí a pečeme, až sýr zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept