Okurková polévka Tarator - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurková polévka Tarator
Okurková polévka Tarator
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47013 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Jogurt bílý |
50 g | Kopr čerstvý |
150 g | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 116,5mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurková polévka Tarator postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme smetanu, jogurt, prolisujeme česnek a zamícháme. Nasekáme kopr a přidáme do hrnce. Okurky oloupeme, nakrájíme na proužky a přidáme do hrnce. |
2 | Všechny suroviny v hrnci začneme mixovat a přidáváme sůl, cukr a pepř dle vlastní chuti. |
3 | Polévku necháme vychladit v ledničce a podáváme. |