Pyré z černého rybízu zastudena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z černého rybízu zastudena
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 47093 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr třtinový |
2 cl | Likér rybízový |
1 ks | Máta |
500 g | Rybíz černý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,5mg |
Vláknina | 31,5mg |
Vitamín A | 28,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Máta, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré z černého rybízu zastudena postup přípravy receptu:
1 | Rybíz a mátu opláchneme, z rybízu otrháme stonky, z máty vytřepeme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme. |
2 | Do kuchyňského robotu dáme bobule rybízu, nasekanou mátu, citronovou šťávu, hnědý cukr a likér Cassis a 20 minut zpracováváme hnětacími háky. Vymíchanou směs naplníme do skleniček a uložíme do ledničky. Před podáváním musíme dobře promíchat, aby se spojil sirup s dření. |
Poznámka
Ideální doplněk, něco mezi kompotem, ovocnou šťávou a marmeládou, dušených pokrmů nebo svíčkové na smetaně, ale i k obalovaným řízkům.