Jednoduchá vaječná pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá vaječná pomazánka
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4711 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 416kJ
0% Sacharidy 1 g
47% Tuky 35 g
6% Sodík 119 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 475,9mg |
---|---|
Cholesterol | 229,0mg |
Draslík | 66,9mg |
Vláknina | 162,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá vaječná pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. Vyjmeme žloutky, utřeme je se změklým máslem a přidáme sůl a mletou papriku. |
2 | Potom vmícháme na kostičky nakrájené bílky a jemně nakrájenou pažitku. |
3 | Pomazánku mažeme na tmavý chléb. |