Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47114

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,2 kg Kuře
100 g Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
400 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 956 kcal
Kilojoule 3 999kJ
6% Sacharidy 21 g
89% Tuky 67 g
26% Sodík 517 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kuře po řecku postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuře očistíme, nakrájíme na čtvrtky, potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Porce kuřete vložíme do pekáče, přidáme máslo a v předehřáté troubě pečeme. Během pečení maso obracíme, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme vývarem.

3

V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky brambor a osmažíme dozlatova.

4

Porce kuřete podáváme s bramborami a cibulí, přelijeme vypečenou šťávou, kterou jsme přecedili, a posypeme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept