Vaječná pomazánka s česnekovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka s česnekovou příchutí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4713 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 275,7mg |
Draslík | 108,1mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka s česnekovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo našleháme do pěny a přidáme nastrouhaná, natvrdo uvařená vejce. |
2 | Podle potřeby přilijeme mléko, přidáme česnek utřený se solí a jemně nakrájenou petrželovou nať. |
3 | Pomazánku mažeme na tmavý chléb. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.