Jednoduchý recept

Sladkokyselá omáčka z mirabelek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47160

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
150 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kurkuma
600 g Mirabelky
4 polévková lžíce Ocet bílý vinný
0,5 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
250 ml Víno muškátové
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 62 kcal
Kilojoule 259kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 40 mg
0% Bílkoviny 0 g

Sladkokyselá omáčka z mirabelek postup přípravy receptu:

1

Omyté mirabelky s vodou vaříme v hrnci se silným dnem. Když začnou karamelizovat (získávají světle hnědou barvu), přilejeme bílé víno a vinný ocet, v zakrytém hrnci vaříme na slabém plameni 15 minut. Začnou-li se mirabelky rozpadat, odstavíme je z ohně a propasírujeme přes síto na těstoviny nebo v pasírovacím mlýnku.

2

Do propasírovaného ovoce zamícháme očištěnou a omytou chilli papričku (nadrobno rozsekanou), sůl, skořicovou kůru, bobkový list, mletý zázvor, mletou kurkumu, vše vaříme do zhoustnutí na středním plameni asi 30 minut za neustálého míchání. Odstavíme z ohně, vyjmeme skořici a bobkové listy, poté omáčku naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a řádně uzavřeme.

Poznámka

Bílé víno je nejvhodnější s vůní ovoce typu muškát; přijatelnou náhradou je jablečná šťáva. Používá se jako dip ke grilované zelenině, zvěřině a drůbežímu masu. Můžeme připravit i menší množství (neobsahuje želírovací cukr).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept