Jednoduchý recept

Mufloní guláš se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47189

Ingredience

300 g Brambory
50 g Celer bulvový
300 g Chléb celozrnný žitný
200 g Cibule
30 g Fazolové lusky zelené
30 g Hrášek
50 g Kapusta hlávková
50 g Květák
4 g Majoránka
50 g Mrkev kořen
1000 g Mufloní maso
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
11% Sacharidy 40 g
63% Tuky 47 g
85% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Mufloní guláš se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso z mladšího muflona nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, celer na kostičky, kapustu na slabší proužky, květák rozkrájíme na malé růžičky, fazolky trochu pokrájíme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, přiklopíme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Do hrnce nasypeme brambory a za občasného podlévání vývarem z kostí dusíme téměř do měkka. Přisypeme zaleninu, přidáme hrášek, špetku mletého pepře, majoránku a dodusíme. Brambory by měly být rozvařené, čímž guláš částečně zahustí.

3

Mufloní guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. Jako příloha je vhodný čerstvý tmavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept