Mufloní guláš se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš se zeleninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
200 g | Cibule |
30 g | Fazolové lusky zelené |
30 g | Hrášek |
50 g | Kapusta hlávková |
50 g | Květák |
4 g | Majoránka |
50 g | Mrkev kořen |
1000 g | Mufloní maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 26,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kapusta hlávková, Květák, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso z mladšího muflona nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, celer na kostičky, kapustu na slabší proužky, květák rozkrájíme na malé růžičky, fazolky trochu pokrájíme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, přiklopíme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Do hrnce nasypeme brambory a za občasného podlévání vývarem z kostí dusíme téměř do měkka. Přisypeme zaleninu, přidáme hrášek, špetku mletého pepře, majoránku a dodusíme. Brambory by měly být rozvařené, čímž guláš částečně zahustí. |
3 | Mufloní guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. Jako příloha je vhodný čerstvý tmavý chléb. |