Zaječí guláš s nakládanými fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí guláš s nakládanými fazolkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
250 g | Cibule |
700 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1200 g | Hovězí vývar základní |
50 g | Kečup |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1000 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí guláš s nakládanými fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné zaječí maso bez kostí nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, nakládané fazolky zcedíme. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí. Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Přidáme fazolky, kečup, a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.