Jednoduchý recept

Kachní guláš pikantní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47197

Ingredience

600 g Brambory vařené
30 g Celer bulvový
200 g Cibule
1000 g Kachna divoká
50 ml Martell cognac
40 g Mouka polohrubá
30 g Mrkev kořen
120 g Máslo čerstvé
60 g Olivy nakládané
2 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
15 g Petržel kudrnka
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
1000 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
9% Sacharidy 31 g
49% Tuky 37 g
53% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Kachní guláš pikantní postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí, mrkve, petržele, celeru a kousku cibule připravíme vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata a nakládané olivy scedíme, petrželku posekáme na jemno.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kachní maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru z kachních kostí a dusíme, až se šťáva vysmahne na tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme zbytkem vývaru, přilijeme bílé víno, koňak, přidáme scezená rajčata, olivy, pokrájenou zeleninu z vývaru, přimícháme posekanou petrželku a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept