Závitky z roštěné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z roštěné
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47235 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
800 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
180 g | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
180 g | Šunkový salám |
3 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 384,8mg |
Draslík | 860,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z roštěné postup přípravy receptu:
1 | Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu. |
3 | Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání. |
4 | Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky. |