Hrušková marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušková marmeláda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4726 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušková marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku. |
2 | Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme. |
3 | Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru. |
4 | Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří. |
5 | Přidáme nakonec kyselinu citronovou. |
6 | Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic. |
7 | Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty. |
8 | Poté sklenice uzavřeme. |