Recept

Pečený candát s bramborami a smetanou

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47276

Ingredience

800 g Brambory
800 g Candát obecný
1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 804kJ
9% Sacharidy 31 g
102% Tuky 76 g
6% Sodík 130 mg
48% Bílkoviny 27 g

Pečený candát s bramborami a smetanou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Candáta očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme silnější vrstvou másla.

2

Porce ryby naskládáme do pekáče, obložíme plátky brambor, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě. K poloměkkému masu přilijeme smetanu a dopečeme.

3

Rybu servírujeme s bramborami, přelijeme smetanou, zakapeme citronovou šťávou a posypeme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept