Čínská polévka se žampiony a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská polévka se žampiony a pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47280 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1,5 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
3 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 780,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská polévka se žampiony a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě. |
2 | Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků. |
Poznámka
Hustá sytá polévka, kterou můžeme s pečivem podávat jako hlavní chod k večeři.