Daňčí guláš s nakládanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš s nakládanou zeleninou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47370 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nálev | |
---|---|
2 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
3 g | Nové koření celé |
60 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dančí maso, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zelenina nakládaná, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Jalovec, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí guláš s nakládanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, octem, okořeníme bobkovým listem, celým novým kořením, celým pepřem, jalovcem, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, kousek celeru, petržele a necháme uležet přes noc. |
2 | Druhý den maso scedíme, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostky masa, osmahneme, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Po vysmahnutí šťávy na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, okořeníme kmínem, přidáme trošku pálivé papriky, majoránku, česnek. Podlijeme trochou vývaru, přidáme nakládanou zeleninu i s částí nálevu, kostku masoxu a zvolna dusíme do měkka. K podlévání můžeme použít i nálev, ve kterém maso leželo přes noc. |
4 | Hotový guláš podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.