Medailonky z jelena na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailonky z jelena na houbách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Houby čerstvé |
600 g | Jelení maso |
300 g | Kompot broskvový |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 760,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jelení maso, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailonky z jelena na houbách postup přípravy receptu:
1 | Houby opláchneme a necháme je okapat. Nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a houby spolu s tymiánem orestujeme. Poté je zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme stranou na pánvi. |
2 | Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme do zapékací mísy, zalijeme vínem, posypeme solí a pepřem a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 20 minut. |
3 | Maso potřeme solí a pepřem z obou stran a zprudka opečeme na pánvi tak, aby zůstalo uvnitř šťavnaté. |
4 | Omáčku připravíme ze štávy z masa, kterou smícháme se šťávou z broskví a vínem. K masu přidáme houby, pečené broskve a přelijeme omáčkou. |